Dunstan Babytaal

Mijn drive om kinderen te willen verstaan en te begrijpen komt vanuit mijn eigen kindperiode waarin ik me vaak niet begrepen heb gevoeld. Als baby/kind kan je nog helemaal niet in woorden vertellen wat je voelt en ervaart.

Ik heb een methode geleerd waarmee je direct na de geboorte je kindje kunt verstaan en begrijpen. Dat geeft rust en vertrouwen waardoor je vanaf het eerste moment van je kindje kunt genieten en zelfs “nieuwsgierig” zult zijn naar wat het kindje je te vertellen heeft.


Elk kind heeft recht op ouders die hen verstaan en begrijpen, elke ouder heeft er recht op om hun kind te verstaan en te begrijpen!

In 2014 heb ik de opleiding Dunstan babytaal® afgerond. In het leven van een baby wordt er in de eerste 3 tot 4 maanden middels reflexen gecommuniceerd.

De 5 basis geluiden/klanken die voor het “echte” huilen door baby worden gegeven zijn o.a.: honger, boertje, krampjes, moe of onbehaaglijk voelen.(door bijvoorbeeld een vieze luier).

Wanneer je begrijpt wat je kind zegt kan je op zijn behoeften inspelen en hoeft het kind niet (lang) te huilen waardoor onnodig stress in het gezin wordt voorkomen.

Iedereen kan deze simpele methode leren!

Het is erg fijn en bovendien wenselijk dat je als ouder je kind kunt verstaan en daar goed op kunt reageren. Zo kan bijvoorbeeld door een boertje op te merken en het kindje te helpen om te laten boeren worden voorkomen dat het darmkrampjes worden.

Ik geef ouder- cursussen in Dunstan Babytaal® die al in de zwangerschap gevolgd kan worden zodat je meteen na de geboorte je kindje al kunt verstaan en begrijpen. Mocht je in de zwangerschap niet in de gelegenheid zijn geweest een oudercursus te volgen dan kan je natuurlijk als nog de cursus volgen als je kindje al is geboren.

De cursus duurt ongeveer twee uur, de kosten zijn € 75,00 per ouderpaar

De cursus kan bij genoeg aanmeldingen in groepsverband worden gevolgd maar zeker ook individueel.

U kunt zich aanmelden via de contactpagina  of telefonisch