Kraamzorg

Waarschijnlijk ben je je aan het oriënteren en op zoek naar informatie over kraamzorg. Het is belangrijk dat als je straks gaat bevallen, je kunt vertrouwen op professionele assistentie van de verloskundige bij de thuisbevalling en/of kraamzorg thuis tijdens de kraamzorgperiode voor jou en je kindje(s)

Een nieuwe periode in je leven

Een geboorte is een heel bijzondere gebeurtenis. Een begin van een nieuwe periode in je leven die goed van start moet gaan. Je beleeft deze gebeurtenis maar eens of een paar keer in je leven en daarom is het zo belangrijk dat de geboorte en de kraamtijd een tijd zijn waar je later met goede herinneringen en warme gevoelens op terug kunt kijken.

Belangrijk voor een rustige kraamtijd is dat er 1 kraamverzorgende komt gedurende je kraamtijd die zich flexibel kan opstellen, goed kan luisteren, aanvoelen wat de behoeften in je gezinnetje zijn zodat er zoveel mogelijk aan de wensen van jou en je gezin voldaan kunnen worden.

Sinds februari 2008 werk ik met heel veel plezier als zelfstandig ondernemer. Het voordeel hiervan is dat ik kan werken zoals ik en mijn cliënten dat prettig en wenselijk vinden. Ik doe zelf de intake ongeveer 6 weken voor de uitgerekende datum middels een huisbezoek zodat we voor de kraamtijd al met elkaar kennis kunnen maken. Ik kan de mensen alle verzekerde kraamzorguren leveren. Als er door omstandigheden uren worden bij geïndiceerd (door de verloskundige of huisarts) dan zal ik deze (indien mogelijk) ook zelf leveren tot een maximum van 10 dagen vanaf de dag van geboorte.

Ben ik door omstandigheden niet in de gelegenheid om zelf de zorg te verlenen dan zal de zorg worden waargenomen door een eveneens deskundige collega zodat je altijd verzekerd bent van professionele kraamzorg.

Naast een goede zorg voor jou en de baby is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je partner en e.v.t. oudere broertjes en/of zusjes niet worden vergeten en betrokken worden bij de verzorging van jou en de nieuwe baby.

Kraamzorg van Ouder-kindzorg In goede handen is er voor het hele gezin.

Wat je verder van mij als kraamverzorgende mag en kunt verwachten:

  • Controles en verzorging van moeder en kind.
  • Deskundige begeleiding bij de voeding die je wenst te geven, zowel borst als fles
  • Voorlichting en advies geven.
  • Ondersteuning van de partner in de verzorging en opvang van de oudere kinderen die tot het gezin behoren.
  • Verzorging van het huishouden (lichte huishoudelijke werkzaamheden)
  • Verzorging van de gezinswas ontstaan in de kraamperiode.
  • Gastvrije ontvangst van kraambezoek.

Verzorging van eventuele huisdieren behoren niet tot het takenpakket.

U kunt zich aanmelden via de contactpagina.